КАК ДА ИЗБЕРЕМ НАЙ-ДОБРИТЕ ПЕЛЕТИ ЗА НАС?

Несъмнено всеки потребител на пелети има чувството, че винаги има и по добри пелети на по-добра цена от тези, които ползва. Всеки, който ползва пелети слуша негови познати или чете по форуми за „тази” или „онази” марка пелети и започва да се колебае дали не се е прецакал с това, което е избрал.

Относно „прецакването” и изборът на „най-добрите пелети” бихме искали да Ви запознаем с отговора на Скот Олсън, собственик на един от най-големите търговци на пелети в щата Кънектикът, САЩ. Ето какво как отговаря той на вечния въпрос „Кои са най-добрите пелети?”:

„Откакто навлязох в бизнеса с пелети, често ме питат, кои са най-добрите пелети от всички марки, които предлагаме. От години съм търсил най-правилният отговор на този въпрос, така че всеки клиент да може да ме разбере правилно и недвусмислено. Преди да отговоря на този въпрос, бих искал да направя едно брутално честно признание, което може би никой търговец на пелети няма да направи –няма нито един бранд пелети, които безапелационно да бъдат определени като „най-добри” от всички клиенти!

Сега, след това уточнение, след много разговори с редица мои редовни клиенти, стигам до извода, че всеки клиент има своя собствена дефиниция за „най-добри пелети”. Някои клиенти определят като най-добри пелетите с най-висока калоричност, други смятат, че е най-важно пелетите за отопление да отделят най-малко пепел, докато има и клиенти, които търсят пелети с най-ниска запрашеност. Според това какви котли и камини ползват, можете да чуете мнения от много добри до много негативни за една и съща марка пелети за отопление. Всички пелети покриват стандартите за качество и въпреки това много клиенти определят едни или други за много по-добри от останалите. Това е като все едно да Ви попитам кой сладолед е най-хубав – има различни вкусове и всички са хубави, но всеки предпочита един определен. И няма грешно мнение, просто всеки си има предпочитания.

Накрая мога да кажа, че няма лоши пелети за отопление, има просто различни видове. И човека, който може да определи, кои са най-добри за теб, си самият ТИ. В зависимост от това каква горелка или камина ползваш, пробвай различни видове и производители, експериментирай и, моят съвет е, когато намериш най-доброто за теб, придържай се към него! Освен ако няма някаква много голяма причина да смениш „твоите” пелети (много ниска цена или ограничено предлагане), то намериш ли пелетите, които са добри според теб, не ги сменяй!“